В українській столиці поліцейські розпочали полювання за спортивними та "прокачаними" тачками. За останні кілька тижнів кількість перевірок та вилучень авто збільшилася.

Невдоволені водії скаржаться, що копи зупиняють авто нібито для перевірки, проте через деякий час "ластівку" відправляють на штрафмайданчик.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Твоя машина".

гонка суперкарів, скрішот
гонка суперкарів, скрішот

Чоловік на ім'я Володимир так нещодавно втратив свою Honda в центрі Києва, повертаючись додому з роботи. Його машину запідозрили у тому, що вона "двійник". Тепер киянин бігає кабінетами, намагаючись довести протилежне.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Автолюбителі вважають, що подібна активність поліції є помстою за дрифт та гонки у центрі столиці. Джерела в поліції частково підтверджують цю версію, зазначаючи, що останнім часом кількість скарг на "стрітрейсерів" у Києві зросла через гучну їзду на тлі частих повітряних тривог.

Стрітрейсери в Києві, скріншот: YouTube
Стрітрейсери в Києві, скріншот: YouTube

Олії у вогонь підлив і нещодавно внесений до Верховної Ради законопроект про штрафи за гучну їзду. Законодавці пообіцяли жорстко боротися із порушниками.

Юристи визнають наявність проблеми, нарікаючи на іноді неадекватні дії поліції. Вони рекомендують у разі виникнення подібних проблем звертатися до адвокатів чи на гарячу лінію МВС. Відомі випадки, коли у таких ситуаціях поліцейські відмовлялися від своїх намірів вилучити авто.

Також наголошується, що підозра на перебитий VIN-код не є приводом забрати авто, оскільки це є адмінпорушенням. У разі відправлення машини на штрафмайданчик потрібно відкриття кримінального провадження за статтею за ст. 290 КК України.

Така дія має бути легалізована у суді протягом 48 годин з моменту вилучення авто. Якщо цього зроблено не було, машину зобов'язані повернути власнику.

Нагадаємо, рука у вікні, бички на дорозі та включений кондиціонер: українцям нагадали про штрафи у 18 тисяч.

Раніше повідомлялося, що депутати розширили повноваження Нацполіції: чого чекати водіям.

Також, просто знущання: як покарали мажору у Львові, який слухав Лепса та кидався на людей.