З теплої та сонячної Одеси, де щодня походить безліч дивних інцидентів, прийшли дуже тривожні новини для водіїв. Місцеві копи розкрили схему "підстав" на дорозі. Під час таких нальотів рекетири від нібито "винуватців" ДТП вимагали гроші.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Наразі встановлено кілька зловмисників, які втягували жертву у пригоду таким чином, щоб виглядало, що вона порушила правила дорожнього руху та пошкодила чуже авто.

Надалі нібито винному водієві пропонувалося "залагодити провину" сплатою грошей.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

За даними поліції, фігуранти могли використовувати два автомобілі: чорний Mercedes-Benz S500L та сірий Volkswagen Passat, заздалегідь спеціально пошкодивши на одному з них лакофарбове покриття частин кузова.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Виглядала схема так: один автомобіль під час дорожнього руху прилаштовувався до обраної "жертви", намагаючись потрапити в "мертві зони" її дзеркал. Це робилося щоб бути непомітним для водія.

Спільник першого зловмисника тим часом, рухаючись попереду чи збоку, різко перебудовувався, провокуючи "жертву" на раптовий і різкий маневр. Саме в такий спосіб штучно створювалася імітація ДТП.

"Надалі особи, які заздалегідь і попередньо узгодили „схему автомобільної підстави“, вказували "винному" водієві на пошкодження на автомобілі, до яких він насправді не мав стосунку. Зловмисники загрожували створенням подальших "проблем" і пропонували "вирішити питання на місці", сплативши їм кошти", - розповіли в поліції.

Нагадаємо, комуналку сплатити стане важче, ПриватБанк розпочав перевірки транзакцій: 350 гривень – уже привід.

Раніше повідомлялося, не дайте розлучитися на гроші: у поліції розповіли, як негідники обманюють українців при купівлі авто.

Також, ПриватБанк "намалював" клієнту відсотки за закритим кредитом: борг зріс у 20 разів.