"Запорожець" за 50 тисяч доларів – повірити складно, але він існує. Елітний "залізний кінь" для любителів швидкості та екстриму був створений українським майстром. Про це повідомляється в програмі "Джедаї".

Українські гаражні майстри вміють по-справжньому дивувати неймовірними проєктами, найчастіше на основі легендарних автомобілів ЗАЗ. Ентузіаст із Сум перетворив "горбатий" Запорожець на елітний суперкар.

Найшвидший ЗАЗ. Фото: скрін youtube
Найшвидший ЗАЗ. Фото: скрін youtube

Як ділиться сам майстер, він купив ЗАЗ-965 за 50 доларів. Якийсь час він поїздив ним, а потім зародилася ідея створити щось особливе. У результаті від старого "Запорожця" залишилася лише частина кузова та назва.

Практично все українець робив своїми руками і вигадував технічні рішення, оскільки копіювати не було в кого. Вийшов дуже "заряджений" ЗАЗ із 5,4-літровим двигуном на 2000 кінських сил.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Найшвидший ЗАЗ. Фото: скрін youtube
Найшвидший ЗАЗ. Фото: скрін youtube

Автор проєкту зазначає, що "горбатий" бере розгін від 0 до 100 км/год за 1,87 секунди, а від 100 до 200 км/год - за 2,94 секунди. Втім, така неймовірна потужність має ваду - автомобіль спалює паливо літрами за секунду.

Зазначається, що коштує такий "Запорожець" 50 тисяч доларів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сімейний "Запорожець": як виглядав експериментальний мінівен від Запорізького автозаводу.

Також наш портал інформував заводський кабріолет від ЗАЗ: як виглядає рідкісна "Таврія" з відкритим кузовом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мрія, а не перша тачка: мешканець Вінниччини змайстрував із "Запорожця" кабріолет, всі дівчатка тепер його.