Депутати планують ввести штрафи для водіїв за так званий дрифт, який неабияк дратує українців під час війни. З порушників планують стягувати 8500 грн та навіть позбавляти прав.

Текст законопроекту під № 9642 оприлюднили на офіційному сайті Верховної Ради.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Дрифт – це техніка проходження поворотів, що характеризується використанням керованого занесення на максимально можливій швидкості та кута до траєкторії.

Дріфтинг – це не просто швидка їзда, це спорт, мистецтво проїжджати повороти якнайшвидше. Автомобіль при цьому рухається не тільки вперед, а й боком. Такий стиль дозволяє водієві швидко вирівняти машину після виходу з повороту.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube
Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube

Дріфтери-самоучки, які роз’їжджають на наших дорогах, не мають нічого спільного зі спортом, а лише створюють аварійні ситуації та дратують українців. Тож тепер за такі порушення правил дорожнього руху, доведеться платити кругленькі суми або залишиитись взагалі без водійського посвідчення.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Зміни передбачають:

  • умисне здійснення водієм керованого заносу (так званого дрифту) всупереч ПДР тягне за собою накладення штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(8 500 гривень);

Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube

  • повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис гривень). Крім того, особа позбавляється права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до року.

Щоб закон набрав сили, йому треба пройти два читання у Верховній Раді та отримати підпис Президента Зеленського.

Нагадаємо, забудьте про фразу "повний бак": легендарний британський механік показав, як це вбиває авто.

Раніше повідомлялося, доведеться стрибати, щоб сісти за кермо: українець перетворив старенький "Запорожець" на топовий джип.

Також, смарт від ЗАЗ, який збирав у 60-х посилки: "Укрпошта" навіть 20 років тому мріяла про таку "малятку".