В Україні продовжиться зростання цін на дизельне пальне та бензин. До кінця року цінники на АЗС можуть піднятися на 5 гривень/літр. Про це заявив директор мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін.

Експерт зазначив, що на світовому ринку ціна на нафту Brent з постачанням у листопаді 2023 року досягла 90,15 долара за барель. Це може вплинути на вартість палива в Україні.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За словами Дмитра Льоушкіна, підвищення цін на АЗС може пройти у своєрідних два етапи: у першій половині осені подорожчання на 2-3 гривні, ближче до зими ще не 1-2 гривні. В результаті до кінця 2023 року бензин і дизель додадуть у ціні 5 гривень/літр.

"+5 гривень до кінця року на літрі дизеля та бензину. Причому дві-три гривні у першій половині осені, а ще гривня-дві туди, до зими ближче, коли протоки почнуть падати і собівартість протоки почне зростати", - зазначив Дмитро Льоушкін.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Водночас він наголошує, що дефіцит палива Україні не загрожує. Навпаки, його в країні занадто багато і утворився профіцит. При цьому він вважає, що попит на паливо падатиме.

Раніше портал Знай повідомляв, до 13 гривень на один літр: експерти показали, як із вересня зміняться ціни в українських АЗС.

Також наш портал інформував, знову сідати на велосипед? В Україні приготували нові покарання для власників авто із ГБО.

Крім того, ми писали, чи можуть ракетні обстріли підняти ціни на пальне: пояснює фахівець.