На виставці автомобілів у Дніпрі засвітився ексклюзивний ЗАЗ, яких було виготовлено лише три одиниці. До наших днів уцілів лише один екземпляр. Відповідний ролик опублікували на YouTube.

У середині 70-х років минулого століття конструктори Запорізького автозаводу зайнялися мрією створити сучасний автомобіль та сконструювали щось нове – ЗАЗ-1102 "Перспектива".

ЗАЗ-1102 "Перспектива". Фото: скрін youtube
ЗАЗ-1102 "Перспектива". Фото: скрін youtube

Автомобіль був самостійною розробкою працівників АвтоЗАЗу, які дивилися на світові тенденції та намагалися створити найкращий транспортний засіб.

ЗАЗ-1102 "Перспектива" мав передній привід, кузов був з нуля розроблений конструкторами. Усього створили три машини і які були відправлені на узгодження тоді ще радянського керівництва. "Експерти" забракували новий проєкт, аргументувавши, що є "вухатий" Запорожець, який добре продається і цього достатньо.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

ЗАЗ-1102 "Перспектива". Фото: скрін youtube
ЗАЗ-1102 "Перспектива". Фото: скрін youtube

Усі три автомобілі мали утилізувати, оскільки в серію вони не пішли. Однак один екземпляр дивом уцілів і дожив до наших днів. ЗАЗ відновили і тепер показують на виставках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, король позашляховиків: українець переробив вантажівку ГАЗ-66 в величезний джип, майже готель на колесах.

Також наш портал інформував, такого українські дороги ще не бачили: умілець перетворив "Дев'ятку" на лютий всюдихід.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, розсікає повітря як куля: українці перетворили "Запорожець" на гоночний болід потужністю 1100 кінських сил.