Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливі новини від експертів щодо правил дорожнього руху. Не секрет, що дорослі люди, які мають авто, можуть вживати спиртні напої. Важливо знати і розуміти, через який період можна сідати за кермо, після "веселого дозвілля".

Хтось може пити дуже рідко, і дуже мало - так би мовити тільки у свята. Однак навіть маленька доза алкоголю в організмі людини може спровокувати небажані наслідки, якщо йдеться саме про водія.

А ось результати можуть бути дуже сумними, і добре, якщо це буде лише штраф, а не "фатальні події". Експерти порталу Автотема розповіли, скільки необхідно чекати, перш ніж алкоголь з організму вийде, і алкотестер не покаже перевищення допустимої норми.

Авто, фото: Unian
Авто, фото: Unian

Ми з'ясували, що навіть невеликої дози алкоголю в організмі достатньо, щоб спровокувати на дорозі аварійну ситуацію або отримати великий штраф за керування у п'яному стані. Але як бути, якщо випили, а треба за кермо - ось це вже питання.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Проміжок часу

Експерти зазначають, що в середньому на це потрібно близько доби, а точніше близько 20 годин.

Драгер фіксує порушення встановленої законом норми вмісту алкоголю у крові при перевищенні показника 0,2 проміле.

Причому багато залежить від міцності спиртного напою. На виведення з організму алкоголю, що міститься в 1 літрі пива, потрібно близько 5 годин.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

100 г горілки можуть вивестися з організму після 4 годин, а вже на виведення 300 г потрібно близько 14 годин. Приблизно ті ж показники у віскі та коньяку.

Нагадаємо, "З вас обох штраф": водіїв можуть оштрафувати за це маловідоме порушення.

Раніше повідомлялося, в Україні вперше за війну знизилася інфляція: чи варто чекати зростання цін восени.

Також, тепер навіть на деталі не поїде: в Україні визнали конфіскацію "євроблях" законною.