Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важливі новини з приводу штрафів за перефарбований кузов.

Важливо знати, що при реєстрації авто є цілих 11 основних кольорів без уточнення щодо відтінків. Ось їх повний список: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, помаранчевий, жовтий, білий, коричневий та сірий.

Для українських водіїв нагадали у Telegram-каналі "Адвокат права", у яких випадках можуть накласти грошові санкції за фарбування авто.

Фарбування авто, скріншот: YouTube
Фарбування авто, скріншот: YouTube

Повідомляється, що штраф на власника автомобіля можуть накласти за перефарбований кузов, якщо це не було офіційно оформлено. При цьому при зміні відтінку без зміни основного кольору перереєстрація машини не потрібна.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Це стосується і покриття кузова прозорою ламінаційною плівкою або антигравійною або кольоровою плівкою, основний колір якої не відрізняється від кольору авто.

Якщо кольори два, то основним вважатиметься той, який займає понад 50% видимої частини кузова.

Фарбування авто, скріншот: YouTube
Фарбування авто, скріншот: YouTube

Вимога про перереєстрацію перефарбованого автомобіля у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ передбачена пунктом 33 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) зняття з обліку автомобілів, автобусів та інших транспортних засобів, затвердженого урядовою постановою від 7.09.1998 №1388. У переліку основ є "зміна кольору".

Якщо вимоги щодо перереєстрації перефарбованої машини не будуть виконані – на власника автомобіля чекає адміністративна відповідальність.

Також передбачено штраф відповідно до 6 ст. 121 КУпАП керування водієм транспортним засобом, який не зареєстрований або не перереєстрований в Україні в установленому порядку. Його обсяг встановлено у розмірі п'ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень).

У разі повторного порушення протягом року – 1,7 тисяч гривень.

Нагадаємо, кузов, фарба та "краса" на дисках: поліція карає водіїв при першій же зупинці на 650 грн.

Раніше повідомлялося, за неуважність штраф: як водії потрапляють на гачок.

Також, WOG, ОККО, Shell: нардеп показав, як змінилися ціни на бензин у вересні.