Для всіх наших шановних і дорогих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без новин з автосвіту, ми маємо чудову історію про те, що навіть вітчизняні "ластівки" можуть здивувати до подиву. Так, у Києві помітили електричну "Таврію" в ідеальному стані.

На даху цього автомобіля розташувалися сонячні панелі. Автомобіль стояло на одному з паркінгів і було підключено до розетки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Hyser.

Таврія із сонячними панелями, фото: Telegram
Таврія із сонячними панелями, фото: Telegram

Виявилося, що ЗАЗ-1102 "Таврія" модернізували ще десять років тому і з того часу її власник експлуатує автомобіль у місті.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Машина без проблем проїхала вже 14500 км і витримала 600-700 циклів зарядки-розрядки.

Доробки вихідної машини коштували власнику 7 000 доларів. Подробиць про технічну "начинку" унікального електрокара небагато.

Відомо лише, що електромобіль "Таврія" оснащений двигуном BLDS пікової потужністю 20 кВт (27 к. с.) і компактною літій-полімерною акумуляторною батареєю ємністю 6,3 кВт∙год. Він здатний розвивати швидкість до 90 км/год, яке запас ходу — всього 40-50 кілометрів.

Таврія із сонячними панелями, фото: Telegram
Таврія із сонячними панелями, фото: Telegram

Підзарядити акумулятор від розташованої спереду розетки можна лише за кілька годин. Для зарядки саморобного електромобіля потрібна звичайна розетка та дві години часу.

Окрім сонячних батарей на даху, електричну "Таврію" видають спеціальні зелені номери. Крім того, помітно, що вона не має вихлопної труби, а лючок бензобака заклеєний стікером зі смайлом.

Нагадаємо, ретро-кемпер у стилістиці 50-х років від Citroen з диваном та кухнею: за нього не замислюючись віддадуть "однушку".

Раніше повідомлялося, сів і поїхав: найкращі моделі автомобілів в Україні за версією ChatGPT.

Також, хромовані бампери, шкіряний салон та круїз-контроль: українці схрестили "Волгу" ГАЗ-21 та Jaguar XJ.