Ціни на пальне в Україні стабільно зростають з липня, коли уряд повернув податки на довоєнний рівень, із 7% до звичних 20%. За цей час водії відчули декілька хвиль подорожчання.

Про те, чи дорожчатиме пальне в Україні в найближчому майбутньому, розповів директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн під час обговорення у рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Куюн поспішив заспокоїти водіїв тим, що потенціал зростання цін на пальне після повернення довоєнних податків, вже вичерпано.

На сьогоднішній день головним фактором, що провокує подорожчання пального, є зростання глобальних цін. На думку експерта, багато залежить від вартості нафти на ринку, тому не можна виключати, що ціни не підскочать вище.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

"Сьогодні чергова хвиля коригування цін, +1 гривня у великих мережах, по світлих нафтопродуктах. Скраплений газ підростає. На жаль, я думаю, це не останнє коригування. Тому що це зростання ми прогнозували ще на початку вересня, але ж, так чи інакше, ринок протримався ще навіть 10 днів. Поки що говорити про 60 грн за літр ще зарано. Але ж немає впевненості що на 90 доларах нафта зупиниться. Тому дивимося, сьогодні все буде залежати тільки від зовнішніх факторів", - пояснив Куюн.


АЗС, фото: Informator
АЗС, фото: Informator

Нагадаємо, українців просять бути обережними при купівлі палива: 5 порад, які збережуть ваш гаманець

Раніше ми писали про те, що автогаз дорожчатиме: водіїв засмутили прогнозом, як зміниться ціни

Як повідомляв Знай.ua, сів і поїхав: кращі моделі автомобілів в Україні за версією ChatGPT