Осіння прохолода для автомобілістів несе нову проблему – скло автомобіля починає запотівати.

Ця проблема спричиняє ряд незручностей: від естетичного виду до проблем з видимістю на дорозі. З появою вологи у салоні автомобіля потіють майже всі скляні поверхні без виключення.

Є маса засобів на ринку, які прибирають конденсат чи запобігають його появі. Однак можна спробувати й доступніші способи, щоб позбутися цієї проблеми назавжди. Або ж зменшити появу конденсату на скляних поверхнях автомобіля.

Негода в автомобілі. Фото Freepik
Негода в автомобілі. Фото Freepik

Конденсат з'являється традиційно, коли температура в салоні автомобіля та на вулиці відрізняється. Така проблема може не тільки бути природнім явищем, а виникати й від дихання пасажирів. Також лобове скло та двері можуть не щільно прилягати за відсутності герметичності. В цих випадках достатньо усунути ці проблеми і конденсат зникне.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Проти запотівання ефективно справляється піна для гоління. На серветку варто нанести піну та розтерти її по склу. Через 10 хвилин вже сухою ганчіркою прибрати залишок зі скла. Піна створить захисний шар, який буде запобігати виникненню конденсату. Цей шар буде діяти близько місяця.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Найефективніший та очевидний спосіб – вмикання обігрівача. Він стабілізує температуру, та конденсат сам зникне з вікон та лобового скла. Допомагають також відчинені вікна автомобіля. Свіже повітря оновлює температуру у салоні та виключає різницю, яка і була причиною конденсату.

Окрім того, іноді достатньо просто ввімкнути двірники. Вони швидко впораються з запотіванням та покращать видимість дороги в рази.

Двірники, скріншот: YouTube
Двірники, скріншот: YouTube

Пакети з силікагелем стануть ефективними помічниками для автомобілістів. Їх варто помістити на панелі біля скла. Вони швидко усунуть надмірну вологість та позбавлять від вічної проблеми конденсату.

Нагадаємо, портал Знай інформував, заплатиш – 1700 грн штрафу: водіям нагадали, що заборонено робити з авто

Раніше на порталі Знай повідомлялося, поширена помилка водіїв, яка може "знищити" двигун автомобіля

Також, наш портал інформував, до уваги водіїв: як підготувати своє авто до осіннього сезону