Кожен водій ретельно стежить за чистотою в салоні свого автомобіля: періодична мийка, прибирання та звичайно ж чищення килимків.

Щоб не перетворити процес чищення килимків на ходіння "по муках" можна застосувати декілька правил. Вони допоможуть легко, а головне швидко позбутися бруду.

Килимки для автомобілів бувають різні: ворсові, текстильні, гумові та килимки EVA. В залежності від виду, різниться й чищення. Ми розглянемо декілька простих правил очищення для гумових та текстильних килимків.

Салон автомобіля: скрін
Салон автомобіля: скрін

Гумові килимки

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Матеріал з якого вироблений килимок легко чистити, а головним мінусом є те, що він швидко забруднюється. Для того аби почистити такий килимок - дістаньте з машини та струсіть від сміття. Після цього нанесіть миючий засіб, протріть поверхню щіткою та змийте великою кількістю води. Сушити килимки так же легко як і мити. Потрібно повісити килимок вертикально та чекати поки він висохне.

Гумовий килимок. Фото: скрін

Однак варто пам'ятати, що не варто мити гарячою водою та сушити на холоді, бо в обох випадках килимки можуть деформуватися.

Ворсові килимки

Попри те, що чистити їх важче ніж гумові, існують способи, які полегшать цей процес.

Для першого способу вам знадобиться спеціальний порошок. Необхідно пропилососити коврики та посипати їх таким порошком. Залиште на декілька годин та зберіть брудний пил порошком.

Ворсові килимки. Фото: скрін відео

Не завжди під рукою є спеціальні засоби для прибирання, тому для другого способу знадобляться засоби, які є у всіх. Добре справляється з забрудненням оцет. Його необхідно розвести з водою в пропорції 1 до 5, після чого змочити серветку в цьому розчині та добре протерти поверхню килимків. Після цього, ганчіркою змоченою в звичайній воді ретельно пройтися ще раз.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, 5 головних правил, як не допустити недоливу на АЗС

Раніше портал Знай інформував, вам можуть посміхатися, але штраф прийде: в Україні копи почали нестандартно карати водіїв

Також наш портал повідомляв, вам підсунули контрафакт: водіям назвали прості способи визначити якість бензину та дизеля