Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без новин з автосвіту, ми маємо цікаву історію. Так, у Франції виявили дуже рідкісну версію експортного авто від ЗАЗ "Запорожець".

Загалом радянські автомобілі в Європі були відносно популярними, але вони випускалися досить малим тиражем.

Про цей рідкісний автомобіль пишуть на порталі Hyser.

ЗАЗ-968А, скрІншот: Instagram
ЗАЗ-968А, скрІншот: Instagram

Незважаючи на це, на французьких дорогах досі можна побачити екземпляри ЗАЗ-968 тих років.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

ЗАЗ-968А стала останньою моделлю "Запорожця", яка мала попит за кордоном. Експортні версії радянських автомобілів зазвичай допрацьовувалися імпортерами, щоб підвищити рівень комфорту і відрізнялися від моделей, призначених для внутрішнього ринку.

ЗАЗ-968А, скрІншот: Instagram
ЗАЗ-968А, скрІншот: Instagram

Експортний "Запорожець" мав на крилі дзеркало заднього виду, зручніші сидіння та кермо, холдинги з боків кузова та радіоприймач.

Зображений на фотографії автомобіль виглядає новим, незважаючи на те, що був зроблений у середині сімдесятих років минулого століття.

До речі, цей екземпляр знаходиться у підземному паркінгу у бездоганному стані.

Нагадаємо, майстри із Запоріжжя створили зі "Славути" просторий універсал: тепер хоч ліжко можна ставити.

Раніше повідомлялося, єдиний у своєму роді: в Україні знайшли унікальний ЗАЗ "Славута" у кузові універсал.

Також, ретро-кемпер у стилістиці 50-х років від Citroen з диваном та кухнею: за нього не замислюючись віддадуть "однушку".