В Україні продовжує дорожчати пальне, зокрема скраплений газ. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Середня роздрібна ціна автогазу у період з 13 по 21 вересня зросла на 41 копійку – до 25,47 гривні за літр. Зазначається, що цінники швидше піднімалися у великих мережах – у середньому на 0,5 гривні за літр. Водночас у мережах нижнього цінового діапазону паливо подорожчало на 0,37 гривні за літр.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Дані моніторингу показують, що за тиждень найвідчутніше зростання цін відбулося у мережі "Укрнафта", де автогаз подорожчав з 23,56 до 25,4 гривні за літр. Найнижче зростання цін зафіксовано у мережі "Привату" - лише 0,08 гривні - до 26,06 гривні за літр.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

З початку вересня роздрібні ціни на автомобільний газ в Україні зросли на 1,48 гривні за літр. При цьому вартість газу на західному кордоні за останній тиждень дещо зменшилась. Проте експерти вважають, що незабаром очікується новий підйом закупівельних цін.

Ціни на автогаз. Фото: enkorr
Ціни на автогаз. Фото: enkorr

До речі, незабаром в Україні може відбутися нове та дуже відчутне підвищення цін на бензини та дизпаливо. Це зумовлено збільшенням світових нафтових цін. За найпесимістичнішого прогнозу цінники на АЗС можуть піднятися до 80 грн/літр, втім, це малоймовірно.

Раніше портал Знай повідомляв, у водіїв волосся дибки: АЗС знову переписали цінники, скільки коштує бензин і дизель.

Також наш портал інформував, віддаватимемо по 60 грн за літр? Українцям розповіли, чи загрожує дефіцит та зростання цін на пальне.

Крім того, ми писали, українців просять бути обережними при купівлі палива: 5 порад, які збережуть ваш гаманець.