Українські заправні станції можуть підвищити ціни на пальне більш як на 20%. Таким прогнозом поділився засновник мережі АЗС "Прайм" Дмитро Льоушкін у коментарі unian.

Національний банк запровадив режим гнучкого курсу, що у найближчій перспективі може призвести до девальвації гривні та потягне вгору цінники на українських АЗС.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Дмитро Льоушкін пояснив, що зазвичай до Нового року бюджет в Україні "закривають" збільшенням курсу долара, а згодом курс стабілізується за рахунок валютних надходжень від експорту. Однак цього року, як вважає експерт, стабілізація може не статися через проблеми з експортом та скорочення надходжень міжнародної допомоги.

На думку Дмитра Льоушкіна, до кінця 2023 року долар подорожчає до 45 гривень, і якщо світові ціни на нафту втримаються на колишньому рівні, то вартість палива в Україні підвищиться до 65-67 гривень за літр.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Ми чекаємо на збільшення на 23%. Ціна на ОККО сьогодні - 58 гривень, плюс 20 відсотків - це 69,60 грн. Я думаю, що реальна ціна буде 65-67 гривень за рахунок того, що мережі АЗС трохи маржу свою скоротять, маркетингом поріжуть", - вважає Дмитро Льоушкін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у водіїв відвисли щелепи: АЗС здивували новими розцінками на скраплений газ.

Також наш портал інформував, забув сплатити та залишився без машини: що загрожує водіям, які вчасно не сплачують штрафи.

Крім того, ми писали, частка секунди і на вас чекає купа проблем: як карають водіїв, які люблять "поганяти" на червоний.