Для кожного власника авто обов'язкове оформлення "автоцивілки".

Проте, для деяких українців діють винятки з правил. Про це пише телеграм-канал "Адвокат Права".

В Україні від обов'язкового оформлення автоцивілки звільняються:

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Належними транспортними засобами громадянина вважаються авто, якими вони володіють не тільки як власники, але можуть орендувати, за договором тощо.

Щоб отримати пільгу варто пред’явити посвідчення, яке підтверджує відношення громадянина до пільгової категорії. Окрім цього, потрібно пред’явити документ, що підтверджує право власності на автомобіль.

Підписання документів. Фото: Youtube
Підписання документів. Фото: Youtube

На пільгу не мають права громадяни, які керують машиною за довіреністю пільгової особи. Довіреність не звільняє від обов’язкового автострахування. Цей документ не підтвердження того, що водій – законний власник транспортного засобу.

Пам’ятайте, що ця пільга – персоналізована. якщо машиною, яка належить учаснику бойових дій керує особа, яка цього статусу не має, варто оформляти автоцивілку. Якщо не оформити страхування працівники патрульної поліції мають повне право виписати штраф. Оплата збитків – справа тільки водія автомобіля, ніяк не власника.

Публікація телеграм-каналу. Фото: скрін
Публікація телеграм-каналу. Фото: скрін
Публікація на каналі. Фото: скрін телеграм

Нагадаємо,портал Знай інформував, не тільки схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, готуйтеся вивертати кишені: АЗС засмутили водіїв новим ціновим "сюрпризом"

Також, наш портал інформував, дізналися цей "секрет" випадково: навіщо водії ллють у бачок омивача кондиціонер для білизни