Ми з вами живемо у страшний час, коли багато наших громадян отримують серйозні поранення на фронті та віддають своє життя за нашу перемогу. За майже 10 років війни, кількість людей з інвалідністю суттєво зросла, тому важливо виявляти свою повагу та підтримувати людей з обмеженими можливостями.

Зокрема це стосується водіїв, які безпідставно паркуються на місцях, спеціально відведених для людей з інвалідністю.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Держава піклується про таких людей не просто так. Щоб на візку під'їхати до автомобіля і пересісти в нього — на паркувальних майданчиках повинно бути значно більше місця, ніж для звичайного водія.

Розміри паркувальних місць для таких людей облаштовують з урахуванням усіх цих особливостей. Вони повинні бути ближче до входу в будівлю та до пандусів.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

парковка / фото: Pixabay
парковка / фото: Pixabay

У Патрульній поліції міста Києва розповіли, як "виховувати" таких порушників.

Правоохоронці пояснюють, що парковка на розмітці зі знаком "інвалід" без відповідних документів, є порушенням адміністративного законодавства і передбачає покарання.

Водії-хами будуть відповідати за ч.6 ст. 122 КУпАП та заплатять штраф у розмірі 1020-1700 гривень.

Парковка, кадр з репортажу джедаї: YouTube
Парковка, кадр з репортажу джедаї: YouTube

Порушників можуть не тільки оштрафувати, а й забрати у них автомобіль на штрафмайданчик.

Правоохоронці додали, що водії та пішоходи, які зустрінуть авто припарковане на розмітці "Інвалід", можуть сміливо звертатися за номерами 102 або 112.

Нагадаємо, від нервів забув маршрут: українським водіям показали, що заборонено робити копам на блокпосту.

Раніше повідомлялося, доведеться шукати адвоката через 340 грн: водії стали частіше траплятися на популярний прийом копів.

Також, готуйте 300 гривень: важлива заява для водіїв.