Часто щоб не витрачати свій час та кошти українці продають авто за генеральною довіреністю. Однак через те, що таким чином автівка офіційно не реєструється на нового власника, штрафи за порушення ПДР продовжує отримувати попередній господар.

Про це пише uamotors.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

З появою на українських дорогах камер автоматичної фіксації порушень, штрафи за перевищення швидкості приходять саме власникам автомобілів, а не людям до аких авто перейшло за генеральною довіреністю.

Патрульним можна буде скільке завгодно доводити що порушили не ви, а за кермом була інша людина, однак вам не вдасться уникнути його оплати.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Якщо ж просто проігнорувати штраф, то виконавча служба може відкрити справу на власника авто і питання вже буде стояти про конфіскацію його майна, і мова йде не обов'язково про автівку.

За законом, фактичний порушник протягом 20 днів з моменту порушення може сам звернутися до МВС із заявою про згоду притягнення його до адміністративної відповідальності та сплатити штраф.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Однак примусити його це зробити неможливо, тому вся відповідальність лягає на плечі власника, вказаного у техпаспорті.

Набагато надійнішим є інший спосіб.

Існує спеціальний Реєстр відомостей про належного користувача.

Реєстрація авто, скріншот: YouTube
Реєстрація авто, скріншот: YouTube

Внесення до нього данних проводиться на підставі звернення до сервісного центру МВС користувача, який має на руках нотаріально завірену довіреність від власника транспортного засобу.

Тому при продажу машини обов'язково проговоріть цю умову із покупцем.

Нагадаємо, українських водіїв попередили про жорсткі обмеження на дорогах.

Раніше повідомлялося, мішки, балкон і навіть сервісний центр: досвідчений водій розповів, як правильно зберігати літню гуму.

Також, грабіжник обносив магазин, поки поліцейські насолоджувалися грою PokemonGo.