Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже пізнавальна історія, яка допоможе у майбутньому. В українських судах почастішала практика скасовувати штрафи, які накладають копи на водіїв.

Справа в тому, що останнім часом деякі поліцейські під час патрулювання автошляхів набагато більше приділяють увагу змісту адміністративних справ водіїв за порушення правил дорожнього руху, ніж конкретно формі цього порушення.

Про один такий схожий випадок розповіли експерти зі спільноти юристів "Дорожній адвокат".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Історія склалася в такий спосіб - поліція зупинила водія за перевищення швидкості вдвічі - замість 50 км/год на спідометрі у чоловіка було 101 км/год. Патрульні зафіксували порушення за допомогою приладу Trucam, а далі склали щодо водія ухвалу за ч. 4 ст. 122 КУпАП зі штрафом у розмірі 1700 гривень.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Автомобіліст звернувся до суду, де з'ясувалося, що у матеріалах справи немає його підпису про роз'яснення процесуальних прав та обов'язків. Причому в ухвалі інспектор чітко вказав, що ця процедура мала місце.

Автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook Долинське відділення поліції
Автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook Долинське відділення поліції

У результаті суд дійшов висновку, що через недотримання важливої ​​формальності водія притягнули до відповідальності незаконно. Далі розглядати ситуацію по суті та з'ясовувати, чи справді порушував водій закон, суд вважав безглуздим, оскільки дії поліції були неправомірними.

Нагадаємо, встигнути до кінця 2023 року: кому з водіїв терміново потрібно їхати на техогляд, точні ціни.

Раніше повідомлялося, що блокування карт ухиляються: адвокати розповіли, чого чекати.

Також, в Україні поліція забирає права у водіїв "євроблях", штраф 8500 - йде "бонусом".