Останнім часом водіїв електросамокатів штрафують на досить великі суми.

За керування самокатів в стані алкогольного сп’яніння, водіїв цього транспортного засобу, можуть штрафувати на 17000 гривень. Про це пише "Дорожній адвокат".

Легкий електричний транспорт став популярним, тому громадяни дедалі частіше переходять на нього. При цьому багато з них не мають водійських прав і відповідного посвідчення. Ці документи й не потрібні для такого транспорту, але водії повинні дотримуватися всіх правил дорожнього руху.

Електросамокати, фото: скріншот з відео
Електросамокати, фото: скріншот з відео

Ситуація з самокатами та подібним транспортом чітко не врегульована, цим і користуються працівники поліції. Тому почали масово зупиняти водіїв та наполягати на проходженні тесту на вміст алкоголю. Незалежно від того, згодились на таке, чи ні, все одно учасник події отримує протокол. А суд у такому випадку може бути як на стороні поліцейського, так і на стороні водія. Окрім штрафу, нетверезому керманичу можуть заборонити керування будь-яким транспортом.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Як показує судова практика, такі покарання цілком реальні. Так на початку вересня Київський суд міста Одеси присудив недобросовісному водієві 17000 штрафу. Позбавлення права керувати іншими ТЗ не було, оскільки посвідчення водія у чоловіка не було.

Самокати, фото: скріншот з відео
Самокати, фото: скріншот з відео

А наприкінці серпня, вищезгаданий суд оштрафував водія аж на 51000 гривень та позбавив права керування на 10 років. Причиною цього стало явне наркотичне сп'яніння та аналогічне порушення протягом року.

У будь-якому випадку варто пам’ятати, що на учаснику дорожнього руху лежить відповідальність – від його дій можуть постраждати інші водії та пішоходи.

Нагадаємо, портал Знай інформував, каталися особисто Ніксон і Брежнєв: українець розлучається з легендарним Jaguar, заради авто для героїв із ЗСУ

Раніше на порталі Знай повідомлялося, доведеться шукати адвоката через 340 грн: водії стали частіше попадатися на популярний прийом копів

Також, наш портал інформував, приготуйтеся вивертати кишені: АЗС піднімуть ціни на всі види палива, експерт назвав причину