Для всіх наших читачів, котрі постійно шукають цікаві новини з автосвіту, з'явилася історія, яка може стати прикладом для багатьох колекціонерів.

Так, у місті Тернопіль місцевий житель, який колекціонує ретро-авто, ще влітку цього року наважився на шах. Він продає авто зі свого приватного музею, щоб зібрати гроші на авто для ЗСУ, а також щоб будувати модульні будинки для переселенців.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Jaguar, скріншот: YouTube
Jaguar, скріншот: YouTube

Цей ретро-клуб може похвалитися чудовою колекцією з тридцяти п'яти старовинних елітних автомобілів, всі з яких знаходяться в робочому стані.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Примітно, що один із автомобілів, Jaguar, вже знайшов нового власника. Цей розкішний автомобіль колись належав американському президенту Ніксону, який пізніше подарував його Брежнєву.

Jaguar, скріншот: YouTube
Jaguar, скріншот: YouTube

Колекціонер Тарас Демкура вирішив розлучитися зі своїми улюбленими автомобілями заради загального блага.

Він відчуває глибоку емоційну прихильність до кожної машини, оскільки витратив роки на їх пошук та ретельне відновлення. Однак його відданість підтримці військових зусиль та допомоги переміщеним особам змусила його ухвалити це важке рішення.

Jaguar, скріншот: YouTube
Jaguar, скріншот: YouTube

На даний момент продано один автомобіль, а отримані кошти були спрямовані на реалізацію проекту "Тисяча автомобілів свободи", який забезпечує транспортний засіб передову.

Демкура вважає, що якщо ці автомобілі можуть врятувати життя чи сприяти перемозі, це гідна інвестиція у велику справу.

Нагадаємо, хотів підварити кузов, але щось пішло не так: харків'янин зліпив із "Запорожця" мускулистий позашляховик.

Раніше повідомлялося, автомобілі-утопленники: як уникнути покупки "іржавого корита".

Також, у Запоріжжі майстер зробив з "вухатого" від ЗАЗ конкурента Ferrari: ось він, пекельний червоний.