Перед головним державним святом – Днем Незалежності України бригада енергетиків зробила зі старенького ЛуАЗ-967 ТПК корисне авто для захисників із ЗСУ.

Так, на Житомирщині машину у модифікації М підприємство викупило у жахливому стані. Тому, щоб привести його в ходовий стан, потрібно було докласти чимало часу та праці.

Втім, за короткий час на власних виробничих потужностях військовий ЛуАЗ довели до пуття. Про це пише "Автотема".

Бойовий ЛуАЗ, скріншот: YouTube
Бойовий ЛуАЗ, скріншот: YouTube

Окрім зварювальних робіт кузова, замінили гумові деталі, перебрали двигун, провели нову електропроводку. Колеса також поміняли, поставили нові шини із всюдихідним протектором.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

На останньому етапі відновлювальних робіт транспортер для евакуації поранених, доставки боєприпасів, десантування та розвідки пофарбували у класичний однотонний мілітарі-колір без камуфляжної розкладки.

Бойовий ЛуАЗ, скріншот: YouTube
Бойовий ЛуАЗ, скріншот: YouTube

Протестував машину голова правління АТ "Житоміробенерго" Олексій Шекета.

Бойовий ЛуАЗ, скріншот: YouTube
Бойовий ЛуАЗ, скріншот: YouTube

"Ми просто допомагаємо. Зараз готуємо ще один подібний всюдихід. Він дуже необхідний для евакуації поранених - низький, повний привід. Його не видно в полі, майже непомітний у траві, проїде там, де велика техніка вязне. Зараз у наших захисників на передовій дуже велика потреба в евакуаційних засобах, і ми відгукнулися на такі прохання", - прокоментував керівник обленерго Олексій Шекета.

Автомобіль відправлено до військового підрозділу майже у початковому конвеєрному вигляді.

Реконструйовано навіть ніші, розміщені під підлогою в так званому човновому корпусі - плаваюча амфібія має своєрідний багажний трюм з відкидними люками в палубі/підлозі по обидва боки від сидіння водія.

Є навіть фронтальна лебідка, але вона не так буксирна, як евакуаційна - в основному розрахована на витягування сталевим кантом поранених з поля бою.

Сидіння та кермо тут відкидні, за потреби водій може керувати 30-сильним транспортером лежачи, не виставляючи себе мішенню для ворога.

Нагадаємо, елітний "залізний кінь" для любителів швидкості: як виглядає "Запорожець" за 50 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, сімейний "Запорожець": як виглядав експериментальний мінівен від Запорізького автозаводу.

Також, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.