Українських водіїв попередили про нововведення щодо обов'язкового технічного огляду автомобілів. Що змінилося, розповіли на facebook-сторінці Головного сервісного центру МВС.

Протокол перевірки стану автомобіля переводиться в електронний формат. Такий крок дозволить знизити можливість підробки документа.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

В електронному протоколі буде зазначено всю інформацію про проходження технічного огляду, зокрема дату, час та результати перевірки транспортного засобу.

"Тепер протокол перевірки технічного стану транспортного засобу - електронний. Він вноситься до загальнодержавної бази даних. Це зменшить ймовірний ризик підробки таких документів", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

У Головному сервісному центрі МВС нагадують, що проходити обов'язковий технічний контроль на даний момент мають всі транспортні засоби, які здійснюють вантажні, комерційні та громадські перевезення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, встигнути до кінця 2023 року: кому з водіїв терміново потрібно їхати на техогляд, точні ціни.

Також наш портал інформував, не лише схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, спочатку 340 грн, а потім - 17 тисяч: українським водіям показали, чим закінчаться "покатушки" без техогляду.