Для всіх наших читачів, які стосуються водіння авто, є важлива інформація. Справа в тому, що в Україні, згідно із законом, забороняється керувати механічним транспортним засобом без посвідчення водія відповідної категорії.

За порушення вимоги існує адмінвідповідальність, проте показувати посвідчення водія не завжди обов'язково.

На підтвердження є показова історія від порталу "Твоя машина".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Ще у січні 2023 року у місті Суми патрульний інспектор зупинив автомобіль Toyota Camry. Водія звинуватили у зупинці під знаком 3.34 "Стоянку заборонено". Правоохоронці вимагали від автомобіліста пред'явити посвідчення водія.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Чоловік відповів, що зробить це лише після того, як поліцейський почне розглядати справу по суті та надасть доказ скоєння ним адміністративного порушення.

Інспектор відклав розгляд справи, але потім виписав стосовно водія постанову за ч.1 ст.126 КУпАП за фактом ненадання посвідчення водія, оштрафувавши його на 425 гривень.

Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube
Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube

Сумчанин оскаржив штраф у суді і спершу не домігся позитивного рішення у першій інстанції. Проте в апеляції чоловік зміг довести, що дії поліції були неправомірними.

Суддя встановив, що патрульні нічим не підкріпили своїх підозр у порушенні водієм п. 3.34 ПДР "Стоянка заборонена", а отже, не мали права зупиняти авто. Відповідно чоловік не повинен був пред'являти їм своє посвідчення водія. Штраф було скасовано, а справа закрито.

Нагадаємо, природа проти штрафів: ворона відчайдушно "відбила" українського водія з кайданів інспектора.

Раніше повідомлялося, після спроби обміняти права українця відправлять у в'язницю: скористався новим сервісом.

Також, водії БМВ повинні напружитися: копи активно штрафують за популярне порушення.