Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без новин з автосвіту, є дуже цікава історія, як можна використати звичайну картоплю на благо всіх автомобілістів.

З першого погляду практично кожному, хто про це "лайфхаку" дізнається - все здається дуже дивним. Тільки уявіть, як водій натирає лобове скло картоплиною. Однак, не варто крутити пальцем біля скроні, ця дія має дуже розумне і практичне пояснення.

Один із українських автоблогерів, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах, розповів, навіщо водії труть лобове скло картоплею.

Водійський секрет з картоплею, скріншот: YouTube
Водійський секрет з картоплею, скріншот: YouTube

Досвідчені водії давно з'ясували, що картопляний сік містить у собі речовини, які мають відмінний водовідштовхуючий ефект.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Натирання поверхні скла картоплею призводить до утворення на ній тоненької плівки.

Картопля в авто, скрін: YouTube
Картопля в авто, скрін: YouTube

Після того, як оброблена область підсохне, її можна витерти мікрофіброю, видаливши залишки крохмалю та частинки картоплі. Водовідштовхувальні плівці це не зашкодить.

Подібний лайфхак допоможе позбавитися від запотівання зовнішньої сторони скла, що при низьких температурах призводить до формування льоду та погіршення видимості.

Нагадаємо, навіть Ілон Маск зі своєю Tesla Semi такого не покажуть: Volvo розробляє вантажівку майбутнього.

Раніше повідомлялося, про "кубик" ніхто б зараз і не говорив: як виглядав прототип українського позашляховика "ЛуАЗ".

Також, "Париж - Дакар" вже зачекався: у Дніпрі ентузіасти створили зі старого "Запорожця" ралійного монстра.