Для всіх наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже показова історія. Багато хто знає, що в Україні є жорсткі покарання за керування транспортом у стані сп'яніння. Проте, далеко не всі знають, що є виняток для однієї певної категорії водіїв.

Про це стало відомо завдяки інформації співтовариства юристів "Дорожній адвокат".

Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube
Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube

Фахівці кажуть, що в цю "виключну" категорію водіїв поки що зараховують лише водіїв електроскутерів. У суді вже визначились, чому їх не можна притягувати до відповідальності за п'яну їзду.

Нещодавно поліцейські зупинили чоловіка на скутері потужністю 450 Вт (0,6 л.с.). Його звинуватили у їзді без прав категорії А1, а також керуванні транспортним засобом у нетверезому стані.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Мопед, скріншот: YouTube
Мопед, скріншот: YouTube

Стосовно водія склали відповідну ухвалу, йому загрожував сумарний штраф у розмірі 20 340 гривень.

Чоловік зі звинуваченнями не погодився та звернувся до суду, який з'ясував, що в Україні електроскутери потужністю до 3 кВт не входять до цієї категорії.

Відповідно посвідчення водія для управління ними оформлювати не потрібно, як і не існує законодавчої заборони на управління ними в нетверезому стані. Справу щодо чоловіка було закрито, а штраф скасовано.

Нагадаємо, у Києві набули чинності нові обмеження: що треба знати.

Раніше повідомлялося, лайфхак про якого не знають навіть досвідчені водії: навіщо возити із собою пляшку газування.

Також, українським водіям радять готувати 340 гривень за "неправильні шини".