В Україні прискориться зростання цін на пальне, проте у короткостроковому періоді. Якою буде ситуація до кінця року та у новому 2024 році, прогнозується в Інфляційному звіті Національного банку України.

На тлі повернення повного оподаткування нафтопродуктів, а також зростання світових нафтових цін в Україні відновилося зростання цін на пальне. До кінця 2023 року подорожчання на АЗС пришвидшуватиметься, що неминуче позначиться на вартості продуктів та інших товарів.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"У короткостроковому періоді зростання цін на пальне прискориться, що вплине на непрямий проінфляційний вплив на вартість інших товарів і послуг", - прогнозує Нацбанк.

У прогнозі йдеться, що вже з 2024 року ситуація з вартістю палива стабілізується, а сприятиме цьому поступове зниження цін на нафту у світі.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Станом на 2 листопада в Україні активно зростають середні ціни на скраплений газ та дизель. Водночас у категорії бензини спостерігається деяке "затишшя".

Ціни на пальне:

  • бензин А-95 преміум – 58,35 грн/літр;
  • бензин А-95 – 55,52 грн/літр;
  • бензин А-92 – 53,65 грн/літр;
  • дизельне пальне – 55,79 грн/літр;
  • автогаз - 29,31 грн/л.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, їздитимемо на велосипедах: ціни на автогаз нишком підбираються до нової психологічної позначки.

Також наш портал інформував, обов'язковий техогляд: українських водіїв попередили про важливе нововведення.

Крім того, ми писали, на дорогах починають діяти нові правила: водіїв попередили про зміни в ПДР.