Дизельне пальне може відчутно підстрибнути у вартості через страйк польських перевізників на кордоні з Україною. До зими цінники на паливо засмучуватимуть водіїв ще більше. Таким прогнозом поділився директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн у коментарі Vesti.ua.

На кордоні з Україною розпочався страйк польських перевізників. Через це заблоковано всі пункти пропуску, крім одного. Наслідком цього може стати стрибок цін на дизельне паливо, оскільки постачання в Україну скоротяться.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Вчора почався страйк польських перевізників, які заблокували пункти пропуску на кордоні та українські бензовози на них. Це потужний напрямок поставок. Дефіциту, звичайно, не буде, але прогноз по дизелю не найкращий", - упевнений експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Варто зазначити, що згідно з озвученими намірами, страйкувати польські перевізники планують до двох місяців. Цього часу буде достатньо, щоби спровокувати сплеск цін на дизельне паливо на українських заправних станціях. При цьому попит на паливо може бути більшим, ніж у попередні періоди, оскільки може використовуватися для заправки генераторів у разі нових атак на енергосистему.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 62 гривні за літр: українські АЗС "похвалилися" новими цінами на бензин, солярку та газ.

Також наш портал інформував, чи доведеться виливати бензин: скільки можна зберігати пальне в каністрах.

Крім того, ми писали, бензин не можна змішувати і в нього немає терміну придатності: міфи про паливо, в які ви досі вірите.