Кожен водій повинен своєчасно підготувати автомобіль до холодів та складних дорожніх умов. Що слід перевірити в першу чергу, розповідає інформаційний портал telegraf.

Наближається зима та водії повинні звернути увагу на кілька найважливіших пунктів перевірки автомобіля. Експерти рекомендують не відкладати питання до першого снігу та підготувати транспортний засіб заздалегідь.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Що потрібно зробити водіям

Перед зимою необхідно перевірити протектор на шинах. Глибина протектора має бути достатньою, щоб забезпечити найкраще зчеплення з дорожнім покриттям у складних зимових умовах.

Також слід перевірити стан акумулятора. У холодну пору року він працює менш ефективно, тому треба переконатися, що він заряджений і немає ознак корозії.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Особливу увагу потрібно приділити стану підвіски, гальм та амортизаторів. Від цього залежить безпека та керованість автомобіля на скількох дорогах.

Крім іншого, рекомендується підготувати набір інструментів на випадок непередбачуваних ситуацій на дорозі. Експерти рекомендують мати бустер для акумулятора, протиковзні ланцюги, невелику лопату та інші корисні речі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно вибрати моторне мастило: поради, які знадобляться як новачкам, так і досвідченим водіям.

Також наш портал інформував, автосервіс витягне всі гроші: які прості помилки можуть вивести з ладу коробку передач.

Крім того, ми писали, як захистити лобове скло від льоду: прості поради, які заощадять ваш цінний час вранці.