Останнім часом в Україні спостерігається стрімке підвищення цін на автогаз, проте це не найбільша проблема. Так, на АЗС у різних регіонах країни почав пропадати цей вид палива. З чим це пов'язано і що буде далі, повідомляє enkorr.

У різних областях України спостерігаються локальні випадки відсутності автогазу. Це зумовлено складною ситуацією з імпортними постачаннями даного виду палива.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, найбільше перебої з постачаннями відчуваються у мережі АЗС "БРСМ-Нафта". Проблеми з наявністю автогазу вже помічені, зокрема, у Полтавській, Київській та Харківській областях. Водночас у Кіровоградській, Чернігівській та Донецькій областях без зрідженого газу залишилися деякі АЗС із групи Приват.

На півдні України також спостерігаються часткові перебої з автогазом. Це переважно стосується на одиничних без брендових станціях, а великі мережі АЗС поки що мають запаси продукту.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

За словами фахівців, попит на скраплений газ зростає у регіонах, де спостерігаються проблеми з його постачанням. Найближчою перспективою це може призвести до того, що паливо зникне і на тих АЗС, де ще є.

Ритмічність постачання автогазу сильно похитнулася через довгі черги на кордоні. Ситуація почала розпалюватися ще на початку жовтня, а страйк польських перевізників виніс проблему на новий рівень.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

На думку ритейлерів, ситуація з автогазом може стабілізуватися з настанням зими, коли спостерігається традиційне зниження попиту на цей вид палива.

Раніше портал Знай повідомляв, з бюджетного палива в елітне: експерт поділився сумним прогнозом щодо цін на автогаз.

Також наш портал інформував, доведеться виливати бензин: скільки можна зберігати пальне в каністрах.

Крім того, ми писали, бензин не можна змішувати і в нього немає терміну придатності: міфи про паливо, в які ви досі вірите.