Кожен водій хоче, аби його автомобіль возив його якнайдовше та не ламався. Можна звичайно для цього регулярно відвідувати автосервіс, однак значно важливіше бережно експлуатувати вашу залізну "ластівку".

Про це пише Telegraf.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Перш за варто регулярно їздити. У авто, яке довго стоїть "без діла" у гаражі чи на стоянці, вкривається корозією корпус, псується акумулятор та колеса. Тому варто хоча б раз на 10 днів виїздити кудись на ньому.

Слідкуйте за рівнем пального. Коли ви заводите автомобіль із порожнім баком, на його дні накопичуються домішки з пального, засмічують форсунки, насос та паливний фільтр.

автозаправка, скріншот з відео
автозаправка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Щоб не витратити усю зарплату на автомобільний акумутор, слідкуйте за його зарядом. Навіть коли машина стоїть, якась частина його енергії споживається.

Також потрібно обов’язково стежити за якістю, станом та рівнем мастила ту двигуні.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Виділяйте час для того, щоб прогріти машину перед поїздкою. Двигун це серце у людини— чим краще ви дбаєте про нього, тим більше років воно прослужить.

Краще уникайте поїздок на короткі відстані. Вони також вкорочують вік вашому автомобілю. Краще не лінуватися та прогулятися до магазину, який знаходиться у 100 метрах від дому.

Нагадаємо, що не тільки "улюблений" Ланос: 3 б/в авто, які краще не купувати, адже іржавіють дорогою додому.

Раніше ми повідомляли, що не відкладайте до першого снігу: треба перевірити в авто до початку зими.

А раптом, бандити їдуть? Які характеристики авто провокують копів на зупинку.