Водії часто забувають елементарні правила, ігнорування яких може призвести до великого лиха. Що має пам'ятати кожен, хто керує автомобілем, розповіли на facebook-сторінці Головного сервісного центру МВС.

Ідеального знання правил дорожнього руху часом недостатньо для безпечного водіння. Багато водіїв ігнорують власний стан і сідають за кермо такими, що не відпочили. Втома за кермом - велика небезпека, адже людина може заснути та вчинити ДТП.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

У сервісному центрі МВС закликають запам'ятати кілька простих правил, які допоможуть уникнути біди під час тривалої поїздки.

Насамперед водій повинен добре виспатися перед поїздкою. Тривалість відпочинку має бути не менше 7 годин, щоб потім не боротися зі сном за допомогою кави, яка не завжди допоможе.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Перед тим, як сідати за кермо, не можна приймати лікарські препарати, які можуть викликати сонливість. Також рекомендується уникати поїздок на авто в години, коли організм звик до сну.

Якщо довелося сісти за кермо в сонному стані, салон автомобіля слід тримати в прохолоді – це допоможе підбадьоритися. Також можна взяти попутників – розмова з пасажирами допоможе стимулювати роботу мозку та не заснути.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Під час тривалої поїздки слід робити регулярні зупинки: можна подрімати 15-20 хвилин або зайнятися фізичними вправами, щоб підбадьоритися.

Раніше портал Знай повідомляв, записуватися в автошколу необов'язково: українці по-новому здаватимуть на права.

Також наш портал інформував, хочеш кататися, доведи в суді: в Україні власників "євроблях" штрафують на 170 тисяч, як уникнути покарання.

Крім того, ми писали, розмитнення авто під час воєнного стану: водіям нагадали важливі правила.