Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є важлива інформація. Так, в Україні пропонують зобов'язати всіх водіїв авто "перевзувати" свої транспортні засоби у зимову гуму.

Це планували робити в чіткий період - з листопада по березень. За керування автомобіля без зимових шин каратимуть штрафами. За словами юриста Віктора Мазура, українським водіям готують штрафи за літню гуму.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №8369 (Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпеки транспортних засобів). Він запроваджує в Україні обов'язкову сезонну зміну шин.

Заміна гуми, скріншот: YouTube
Заміна гуми, скріншот: YouTube

Даним документом пропонується заборонити з 1 листопада до 31 березня експлуатацію машин з масою до 3,5 т, які не оснащені зимовими чи всесезонними шинами. А для транспорту вагою понад 3,5 т обов'язкові лише зимові шини.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Заміна гуми, скріншот: YouTube
Заміна гуми, скріншот: YouTube

Штраф за їзду на літній гумі взимку: сума

Він становитиме 340 грн. Як зазначили автори законопроекту в пояснювальній записці, у правилах дорожнього руху України зараз ніяк не врегульовано сезонну зміну гуми. Це поки що вирішують самі водії.

Заміна гуми, скріншот: YouTube
Заміна гуми, скріншот: YouTube

Штраф за літні шини взимку: навіщо вводять

Автори цього законопроекту пояснюють необхідність такого нововведення тим, що найбільше ДТП відбувається саме взимку.

Вони також посилаються на правила, що містяться в низці країн ЄС, де відсутність зимових шин на колесах авто взимку є грубим порушенням правил дорожнього руху (і накладають штраф).

Тому таке нововведення потрібне, адже на дорогах автомобілісти, які катаються на літній гумі, несуть велику небезпеку і для себе, і для пішоходів (у наших правилах ПДР це теж прописано).

Експерт зазначає, що також буде внесено зміни до частини першої статті 121 Кодексу України Про адміністративні правопорушення. А саме буде введено штраф за їзду на літній гумі взимку.

Нагадаємо, у водіїв відлягло від серця: АЗС показали нові ціни на бензини та дизель.

Раніше повідомлялося, у Києві лютують автомобільні аферисти: залишають водіям записки.

Також, піймають, не відпустять: українським водіям розповіли про покарання за "невідомі" лампочки.