Наші читачі, які безпосередньо пов'язані з темою штрафів на порушення правил дорожнього руху, мають знати, що в Україні побільшало санкцій за доволі незвичайний "огріх" на дорозі. Цього разу мова йтиме про зупинку перед нерегульованим пішохідним переходом.

Про це вирішили нагадати українським водіям в одному із Сервісних центрів МВС.

Зупинка перед переходом, скріншот: Facebook
Зупинка перед переходом, скріншот: Facebook

Згідно з правилами дорожнього руху, водії при під'їзді до нерегульованого пішохідного переходу на дорозі з кількома смугами для руху в один бік повинні знижувати швидкість і зупинятися.

У пункті 18.4 описаний такий алгоритм дій: у разі, якщо перед нерегульованим пішохідним переходом авто зменшує швидкість або зупинилося, інші водії на авто, що рухаються сусідніми смугами, повинні також знижувати швидкість, а в разі потреби зупинитися і продовжити (відновити) рух, переконавшись , що на пішохідному переході немає людей.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше на таке порушення не так часто звертали увагу, але за останній місяць кількість штрафів для водіїв за правопорушення суттєво зросла.

Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube
Авто, штраф, поліція, скріншот: YouTube

Штраф за таке порушення правил дорожнього руху становить 340 гривень за адмінпротоколом за ч.1 ст. 122 КУпАП. Поліція також може виписати протокол за створення аварійної ситуації, який передбачає вже 1,45 тис. гривень штрафу, а також втрату прав водія на 6-12 місяців.

Нагадаємо, за що водіям не виписують штрафи: порушення, за які лише налякають.

Раніше повідомлялося, без штанів та прав? В Україні хочуть збільшити штрафи для горе-водіїв, що потрібно знати.

Також, дзижчить, немов дрон-камікадзе: в Україні водіям готують новий штраф за "гучне" порушення.