Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Конституційний суд України офіційно визнав законність конфіскації нерозмитнених авто.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби КСУ.

Суд розглянув статтю Митного кодексу України, яка передбачає, що перевищення дозволеного строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування або комерційного транспорту більш ніж на 30 діб, а також втрата або розукомплектування таких транспортних засобів спричиняє накладення штрафу.

Зазначимо, що штраф дорівнює - десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскація транспортних засобів.

Конституційний суд наголосив на важливості обґрунтування будь-якого втручання у право власності на самому законі. Тому покарання порушення цих норм можуть накладатися судами лише у індивідуальному порядку.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Євробляхи, скріншот: YouTube
Євробляхи, скріншот: YouTube

Наразі українське законодавство не передбачає жодних пільг чи звільнень щодо розмитнення автомобілів, за винятком випадків, коли транспортні засоби ввозяться для військових потреб. У разі необхідно подати заяву військової частини.

"Євробляхи", скріншот: YouTube
"Євробляхи", скріншот: YouTube

Це рішення Конституційного суду роз'яснює правові наслідки нерозмитнених автомобілів в Україні. Оскільки пільг щодо митного оформлення не передбачено, фізичним особам важливо дотримуватися періоду тимчасового ввезення, щоб уникнути штрафів або конфіскації їх транспортних засобів.

Виняток для військового імпорту є нагадуванням про те, що у всіх інших випадках необхідно дотримуватися митних правил.

Нагадаємо, водій завжди п'яний: патрульні придумали безвідмовний спосіб "рубати" хабара.

Раніше повідомлялося, у водіїв відлягло від серця: АЗС показали нові ціни на бензини та дизель.

Також, у Києві лютують автомобільні аферисти: залишають водіям записки.