Сьюзан Портер, громадянка США, намагається внести деякі зміни до Першої поправки американської Конституції щодо захисту права на автомобільні сигнали як форму свободи самовираження.

У 2017 році її оштрафували за 17-разове сигналування біля офісу конгресмена під час мітингу. 2023 року апеляційний суд США виправдав жінку. Однак вона не зупинилася, бо прагне захистити права інших водіїв сигналити у своїх автомобілях без покарань. Про це повідомляє Insider.

Авто з правостороннім кермом. Фото: Yоutube
Авто з правостороннім кермом. Фото: Youtube

Зараз Сьюзан заперечує законодавство штату Каліфорнія, що обмежує використання автомобільних гудків лише задля попередження інших учасників дорожнього руху чи сигналізації про крадіжку.

Її адвокати стверджують, що звукові сигнали мають захищатись першою поправкою як форма свободи самовираження громадян. На їхню думку, автомобільний гудок - це "звук демократії в дії".

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Водій за кермом. Фото: Youtube
Водій за кермом. Фото: Youtube

Подібні обмеження існують і в інших містах США. Наприклад, у Нью-Йорку можна сигналити лише для попередження про небезпеку. 2022 року навіть пропонували подвоїти штрафи за надмірні гудки до $2000.

В Україні також існує покарання за нелогічні сигнали за кермом. Якщо ви не хочете запобігти ДТП, а робите це просто так, то частина 2 статті 122 КУпАП передбачає штраф розміром 510 гривень.

Якщо водій сигналить просто так, а не для того, щоб запобігти ДТП, його можуть оштрафувати на 510 гривень. Це передбачено у ч. 2 ст. 122 КУпАП.

Нагадаємо, дочка Джонні Деппа показала свої соски, вигинаючись на кухні: "Куди дивляться батьки?"

Як повідомляв "Знай.uа", "слід заарештувати": колега зірки збірної України зробив те, чого від нього ніхто не очікував

Знай.ua писав, жінка з двома матками завагітніла відразу двома дітьми: був 1 шанс на 50 мільйонів