Взимку типовою для водіїв проблемою є, звичайно ж, замерзання замків у дверцятах автомобіля.

Втім, є дієвий спосіб запобігти такій неприємності. Щоб не було клопоту із заклиненими замками, їх потрібно регулярно змащувати. Про це повідомляє Grays.

Заморожені двері, скріншот: Youtube
Заморожені двері, скріншот: Youtube

Суть методу проста: візьміть вазелін, нанесіть автомобільний ключ і вставте його в замок. Кілька разів поверніть ключем, щоб внутрішні деталі добре змастили. Після процедури ретельно вимийте ключ і протріть залишки мастила ззовні, щоб не пошкодити лакофарбове покриття машини.

Також важливо не допускати попадання вологи та снігу всередину замку. Ставте автомобіль у гараж або під навіс – це убезпечить механізм від зледеніння. Якщо вода продовжує туди проникати, краще звернутися до автомайстерні – можливо проблема з ущільненнями.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Якщо проблема вже виникла, тоді варто скористатися спеціальним розморожувачем для замків. Вони продаються у автомагазинах.

Акуратно розпорошуйте засіб на проблемній ділянці, уникаючи попадання на лакофарбу. Тому що хімія може зашкодити покриття кузова.

Якщо рідина потрапила на лакове покриття, негайно протріть його насухо. Також обережно використовуйте інші мастила - вони теж здатні пошкодити лакофарбовий шар.

У разі сильного зледеніння, коли замок ніяк не піддається, доведеться кликати дорожню службу техдопомоги або евакуатор.

Нагадаємо, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч

Як повідомляв "Знай.uа", на "зайві" 20 км/год не заплющуватимуть очі: штрафи в десятки тисяч вже готові на 2024 рік

Знай.uа писав, копивиписали тисячі штрафів, але не водіям на дорогах: що важливо пам'ятати з початком зими