Ціни на бензин, солярку та автогаз, за ​​словами експертів, в Україні залежать від багатьох чинників, наприклад, курс долара, ситуація на фронті, ціна нафти тощо. Також на ціни вплинула блокада " польського кордону.

Є й позитивні новини, які вже в грудні українські водії можуть помітити зниження цін на різні види палива.

Про це заявив аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Загалом європейський ринок показує, що ми повинні рухатися вниз. Це стосується саме бензину та дизеля. Підтвердженням була Чорна п'ятниця, адже саме тоді переважна більшість операторів торгувала цим пальним менше ніж 50 гривень за літр, – каже експерт.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Проте дещо інша ситуація щодо автомобільного газу. Справді, за словами експерта, він також може стати дешевшим у грудні. Однак його здешевлення відбуватиметься повільніше.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Я сподіваюся, що ми пройшли пік цін на цю сировину. Можливо, на цих показниках трошки і залишимося, але колись точно підемо вниз. По-перше, ресурс почали більше експортувати. По-друге, важливо розуміти, що блокування кордону лише уповільнили прохід автогазу, а не зупинили”, – каже Олександр Сіренко.

Аналітик запевняє, що блокування кордону, а отже й уповільнення надходження автогазу, буде й надалі. Але навіть незважаючи на це, можна очікувати, що ця сировина коштуватиме менше.

Стільки українські водії платили за літр кожного з видів палива в останній день осені 2023 року:

Ціни на паливо, скріншот: група "А-95"
Ціни на паливо, скріншот: група "А-95"

Нагадаємо, кому не можна використовувати генератор і навіть свічки: українців попередили перед можливими відключеннями світла.

Раніше повідомлялося,платіжка за доставку газу: що робити, якщо не зарахувалася оплата.

Також, може бути ще гірше: в Україні почалися проблеми з пальним через блокування кордону.