Світове зростання цін на нафту провокує підвищення цін на пальне, в тому числі і в Україні.

На АЗС, прогнозовано, ціни на пальне можуть зрости на 2-3 гривні. І це не межа. Про це розповів Дмитро Льовушкін в інтерв'ю УНІАН.

Експерт Дмитро Льоушкін – засновник однієї з АЗС розповів, чому так відбувається і які тенденції спостерігаються вже зараз. Закупівельні ціни вже виросли в ціні, якщо брати оптом. До роздрібної продажі пального зростання дійде трішки пізніше. Відбудеться це через 2-3 тижні, коли на зміну дешевшому пальному прийде дорожче. Поки ще є запаси минулих закупівель, тому підвищення не спостерігається.

заправка
заправка

Тож, за прогнозами, стандартний бензин А-95 за одну літру буде коштувати 55-56 гривень. За словами експерта, якщо зростання цін буде, то за стандартний бак бензину українцю потрібно буде віддати 2500 гривень.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

АЗС будуть вимушені підняти ціни також і через підвищення податків. На ринку України зараз половина АЗС – добросовісні платіжники податків. Тому і в ціни вони будуть включати різні фактори, які впливають на ринкову ситуацію. Але межу в 60 гривень ціни навряд чи перетнуть взагалі, тому варто очікувати невеликого подорожчання, яке, звісно, вплине на витрати українців.

Допоки ціни на нафту на світовому ринку будуть підніматися, підніматися у ціні буде і пальне. Але у будь-якому випадку цінові переходи будуть не різкими і відносно невеликими.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, до 13 гривень на один літр: експерти показали, як із вересня зміняться ціни в українських АЗС

Раніше на порталі Знай повідомлялося, знижки на бензин, дизпаливо та автогаз: українці з картками "ПриватБанку" можуть заощадити на АЗС

Також, наш портал інформував, ціни на автогаз не стоять на місці: скільки коштує бюджетне пальне