Скраплений газ в Україні став дорожчим на 30%. Такий стрибок цін цей вид палива зробив за листопад 2023 року. Про це свідчить моніторинг Консалтингової групи "А-95".

Середня вартість автогазу за листопад зросла у роздробі на 30% – до 36,74 гривні за літр. Згідно з даними моніторингу, найвідчутніше подорожчання було в мережі "Авіас" – на 11,44 гривні, до 39,96 гривні за літр. Найменше зріджений газ подорожчав у мережах "Автотранс" та BVS - на 5 гривень, до 32,98 та 32,99 гривні за літр відповідно.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Водночас у мережах ОККО та WOG цінники на даний вид палива піднялися на 7,65 та 7,63 гривні - до 36,54 та 36,61 гривні за літр відповідно. У державній мережі "Укрнафта" автогаз став дорожчим на 9 гривень і пропонується по 35,90 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

На даний момент в Україні спостерігається зниження попиту на скраплений газ, ймовірно, через нові ціни на пальне.

Ціни на автогаз. Фото: скрін enkorr
Ціни на автогаз. Фото: скрін enkorr

Водночас на обрії видно можливу стабілізацію ситуації. Обсяги надходження імпорту поступово збільшуються, а значить, пік кризи вже позаду. Аналітики припускають, що вже найближчим часом автогаз у роздробі перестане дорожчати або робитиме це більш стриманими темпами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситуація може круто змінитися: українців попередили про нові ціни на бензин та дизпаливо.

Також наш портал інформував, у водіїв відлягло від серця: АЗС показали нові ціни на бензини та дизель.

Крім того, ми писали, може бути ще гірше: в Україні почалися проблеми з пальним через блокування кордону.