Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. В Україні вирішили посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Йдеться і про обов'язок водія мати вогнегасник у своєму авто.

Водії, які здійснюють пасажирські перевезення, стають об'єктом жорстких каральних заходів у разі відсутності необхідного обладнання. Інцидент про який пише "Дорожній адвокат", чітко показує наслідки недобросовісного виконання цих вимог.

Водій Volkswagen LT 35 опинився під увагою поліції, що спричинило серйозні юридичні наслідки.

Вогнегасники - фото Vanguard Fire and Security Systems
Вогнегасники - фото Vanguard Fire and Security Systems

Згідно із законодавством, перше порушення, яке включає відсутність вогнегасника, карається штрафом у розмірі 680 гривень. Однак, за повторне порушення протягом року сума штрафу зростає до 1700 гривень, а водія можуть позбавити права керування автомобілем на строк від 3 до 6 місяців.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

У цьому випадку водій мікроавтобуса, не розуміючи можливих наслідків, вирішив сплатити штраф після першого порушення. Однак відсутність вогнегасника та продовження руху без нього призвели до суворіших санкцій - штраф у розмірі 850 гривень та позбавлення прав на три місяці.

Суд визнав відсутність вогнегасника порушенням Правил дорожнього руху та врахував згоду водія із заявленими звинуваченнями.

Цей випадок є важливим нагадуванням про необхідність дотримання технічних вимог та правил безпеки на дорогах, а також про можливі наслідки при їх ігноруванні.

Нагадаємо, водій нічого не відчує: в Україні автоматична система виписала штраф на 50 тисяч.

Раніше повідомлялося, як відкрити двері, якщо вони примерзли, і як цього не допустити: поради для водіїв без стажу.

Також, роботодавцям нагадали, як виконати важливу умову.