Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливі новини. Так, із Житомирської області надійшла інформація про те, що патрульні поліцейські оштрафували водія, на авто якого були заклеєні номерні знаки спеціальною плівкою.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Патрульної поліції на Житомирщині.

"А чи знали ви, що за закритий чи забруднений номерний знак на автомобілі передбачено штраф? Більше того, є водії, які навмисне закривають номерні знаки, намагаючись уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Нещодавно такого водія виявили патрульні на вулиці Льва Толстого", - йдеться у повідомленні.

Авто порушника, фото: Нацполіція
Авто порушника, фото: Нацполіція

За інформацією патрульних, номерний знак автомобіля марки Toyota був покритий світловідбивною плівкою, яка не дозволяла чітко визначити символи номерного знака.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Авто порушника, фото: Нацполіція
Авто порушника, фото: Нацполіція

Як пояснюють правоохоронці, керувати транспортним засобом, у якого номерний знак - закритий іншими предметами (у тому числі прозорими) або з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають або ускладнюють його ідентифікацію, заборонено.

Авто порушника, фото: Нацполіція
Авто порушника, фото: Нацполіція

Тому на водія інспектори склали ухвалу за ч. 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) КУпАП. За таке правопорушення передбачено штраф – 1 190 гривень.

Нагадаємо, бензин не можна змішувати і він не має терміну придатності: міфи про паливо, в які ви досі вірите.

Раніше повідомлялося, українських водіїв дурять на сотні гривень штрафу: як захиститися від хитрих копів.

Також, доведеться стежити за датою: в Україні для водіїв придумали новий штраф на сотні гривень.