Для наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже цінна інформація від експертів зі спілкування з поліцією.

Фахівці компанії autolist.com провели дослідження та розповіли, що у поліцейських бувають цілі списки ознак авто, які менше підпадають під "підозру".

На цей раз наші читачі дізнаються, які категорії авто менш схильні зупиняти поліцейські патрулі.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Немає "крутих" номерів

Автомобілі, які не привертають увагу красивими чи нестандартними державними номерами, рідше зазнають зупинки. Такі номери можуть бути пов'язані з високим соціальним статусом або передбачуваною платоспроможністю власника.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Машини, які рідко викрадаються:

Автомобілі, які рідко стають об'єктами угону, можуть менше привертати увагу інспекторів. Це може включати старі або менш популярні моделі.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Чистий кузов та дозволене тонування:

Автомобілі з чистим кузовом, дозволеним тонуванням і без значних змін у конструкції можуть рідше опинятися в полі поліції.

Дешеві автомобілі:

Дешевші автомобілі, часто привертають увагу поліції. Це може бути пов'язано з тим, що вони часто стають об'єктами угону, можуть мати технічні несправності, які власники не завжди оформлюють страховку.

Спортивна "Таврія". Фото: wheel-news
Спортивна "Таврія". Фото: wheel-news

Малолітражні та "непрестижні" марки:

Інспектори рідше зупиняють малолітражні автомобілі, а також автомобілі марок, які сприймаються як менш "престижні", такі як Peugeot, Citroen та Volvo. Для останніх імідж власників вважається фактором, що впливає на їхню дисциплінованість на дорозі.

Водій, скріншот: YouTube
Водій, скріншот: YouTube

Жінки водії:

Співробітники поліції рідше зупиняють жінок за кермом. Це може бути обумовлено як великою кількістю чоловіків-водіїв, так і уявленням про те, що чоловіки частіше можуть становити небезпеку, особливо у нетверезому стані.

Нагадаємо, нічна їзда, дрифт та швидкість: українських водіїв попередили про новий штраф у 30 тисяч.

Раніше повідомлялося, штраф 1700 грн, та "мінус" права на 6 місяців: водіїв попередили про жорстке покарання.

Також, готуйте гаманці: у Раді анонсували "сюрприз" для водіїв.