З липня 2023 року в Україні почали діяти зміни у роботі сервісів МВС. Щоб знизити рівень корупції у цій сфері, письмовий та прктичний іспит водії мають здавати під суцільним відеоконтролем.

Однак "креативні" автошколи знайшли власний спосіб, як обійти нові правила та заробити грошенят.

Автошкола. Фото скріншот з Youtube
Автошкола. Фото скріншот з Youtube

Фігуранти кримінальної справи, обладнали навчальні машини додатковими педалями акселератора, які дали можливість інструкторам замість майбутніх водіїв керувати автомобілем під час здачі практичного екзамену.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Сервісний центр МВС. Фото Facebook
Сервісний центр МВС. Фото Facebook

У повідомленні правоохоронних органів йдеться про те, що зловмисники за гроші, 450 доларів з людини, пропонували слухачам автошколи демонструвати "високі" навички водіння під час складання практичного іспиту на право водіння транспортних засобів.

Для того, щоб повністю керувати процесом здачі екзамену, фігуранти облаштували навчальні машини додатковими педалями акселератора.

Екзамени для водіїв. Фото: Youtube
Екзамени для водіїв. Фото: Youtube

Завдяки ним, інструктори отримали можливість самостійно кермувати автомобілем, а майбутні водії лише крутили кермо. За сигналами інструктора, учень мав імітувати перемикання коробки передач та вмикати поворотники.

Інший учасник схеми — адміністратор територіального сервісного центру просто закривав очі на порушення та ставив позитивну оцінку.

Трьом працівникам приватних автошкіл повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розмитнення авто під час воєнного стану: водіям нагадали важливі правила.

Також наш портал інформував, хочеш кататися, доведи в суді: в Україні власників "євроблях" штрафують на 170 тисяч, як уникнути покарання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, записуватись в автошколу необов'язково: українці по-новому здаватимуть на права