Відповідальність водіїв великогабаритних та великовагових автомобілів вирішили посилити у парламенті. Це стосується порушення правил стоянки у не призначених для цього місцях.

Комітет з питань правоохоронної діяльності планує розглянути Законопроєкт про підвищення штрафів за порушення правил паркування. Про це повідомили на офіційному сайті Верховної Ради України.

Інспекція з паркування, скріншот: YouTube
Інспекція з паркування, скріншот: YouTube

У пояснювальній записці, автори приводять до прикладу Одеську область. Там вантажівки скупчуються біля портів, що спричиняє великі труднощі у роботі підприємства. Через велику концентрацію таких авто, виникають затори, а це провокує напругу серед водіїв. Окрім того, це несе навантаження і на екологію, через надмірну загазованість повітря.

Подібну ситуацію можна спостерігати не тільки в Одесі, а і у багатьох населених пунктах України. Міські патрульні у такому разі накладають штраф на таких водіїв. Але штрафи замалі і не мотивують паркуватися правильно. Виникають ситуації, які схожі більше на абсурд – порушник сплачує штраф і продовжує стояти на тому ж місці.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Паркування
Паркування

Тож депутати пропонують розв’язати цю ситуацію і впровадити штрафи за неправильне паркування до 6,8 тисяч гривень. Стосовно цього порушення рішення будуть ухвалюватися на основі адміністративних протоколів. Наразі цей законопроєкт знаходиться на стадії розгляду.

Нагадаємо, портал Знай інформував, доведеться походити пішки: водіям нагадали, за що можуть забрати права на три роки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, автомобільні лайфгаки з Тік - Ток, які можуть дорого обійтися: експерти розповіли як не "влетіти" на кругленьку суму

Також, наш портал інформував, авто прогріється дуже швидко, не встигнете і телефон дістати: водіїв попередили про помилки, які не пробачають