Для всіх наших шановних читачів, які не можуть і дня прожити спокійно, якщо не впізнають щось новеньке з автосвіту, є чудова історія. У Сполучених Штатах Америки вдалося "оживити" буквально раритетне авто, вантажівка International C-30 1935 року.

Автомобіль простояв кинутим на звалищі просто неба понад 70 років. Відео з авто з'явилося на YouTube.

Урожай вантажівку виявили в полі в американському штаті Оклагома. Вдалося встановити, що він належав до деревообробної компанії Chickasaw Lumber Company і експлуатувався до 1952 року. Потім її просто кинули на вулиці.

International C-30, скрін: YouTube
International C-30, скрін: YouTube

Природно, за сім десятиліть просто неба вантажівка повністю покрилася іржею, а оздоблення його салону просто згнило. Як не дивно, двигун при цьому опинився у відносно стерпному стані.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

International C-30, скрін: YouTube
International C-30, скрін: YouTube

Мотор International C-30 розібрали, прочистили та змастили. Йому замінили свічки, підключили акумулятор та подали паливо - і він завівся. А ось поїхати вантажівка не змогла, адже її коробка передач потребує серйозного ремонту.

International C-30, скріншот: YouTube
International C-30, скріншот: YouTube

Вантажівка International C-30 випускалася з 1934 по 1936 рік. Він оснащений 3,5-літровою 80-сильною шісткою та 4-ступінчастою механічною КПП, а його вантажопідйомність – 3 тонни.

Нагадаємо, такий був у самого Елвіса Преслі: в Україні продають легендарний Cadillac за $120 тисяч.

Раніше повідомлялося, 450 баксів за "корочку": у Києві інструктори складали іспит замість водія.

Також, до 6800 тисяч гривень за неправильне паркування: парламент хоче збільшити штрафи для водіїв.