Водії зобов'язані тримати автомобіль у належному технічному стані, а також забезпечувати безперешкодний візуальний доступ до номерних знаків. Інакше можна отримати майже 1200 гривень штрафу. Про це повідомляє портал bigmir.

На українських дорогах нерідко можна зустріти автомобілі, де номерний знак розміщений під лобовим склом. На перший погляд порушення може здатися незначним, проте патрульні не залишать поза увагою такий автомобіль.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Так, якщо водій не надав безперешкодний візуальний доступ до номерних знаків, розмістивши їх в невідповідному місці, то патрульні можуть скласти протокол за ч. 1 ст. 121-3 КУпАП. Ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу – 1190 гривень.

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також водіям слід пам'ятати, що законодавством заборонено експлуатацію автомобіля, коли номерний знак не видно чітко з 20 метрів (у разі забруднення). Не можна цілеспрямовано приховувати номери, наприклад, чимось заклеювати. Відповідно, заборонено керувати автомобілем без номерного знака або з номерами, які не відповідають стандартам.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залиштеся і без грошей, і без "залізної ластівки": як уникнути неприємностей при купівлі вживаного авто.

Також наш портал інформував, в Україні зміниться вартість реєстрації авто: що чекати у 2024 році і як це позначиться на вашому бюджеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, отримати штраф або залишитися без прав: водіїв можуть покарати за дрібну "технічну несправність".