Наші читачі мають знати, що для вступу до Євросоюзу Україна має запровадити обов'язковий техогляд для всіх авто. Ця процедура є загальноєвропейською практикою. Насправді, в Україні вже кілька років говорять про повернення обов'язкового техогляду для всіх транспортних засобів.

Відповідний законопроект зареєструвало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Під час дії воєнного стану ці плани вирішили не втілювати у реальність.

Але до обговорення цього питання останнім часом повертаються дедалі частіше. Також серед українських водіїв поширюється інформація, що це станеться вже цього року, пише "Автотема".

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Хто не пройде техогляд

Проте кожен третій автомобіль не зможе пройти техогляд. І йдеться не лише про дуже старі автомобілі, які розвалюються на ходу. Також це стосується машин, які потрапляли у серйозні ДТП та отримали значні пошкодження.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ
Показати ще

Техогляд, фото: Дивись
Техогляд, фото: Дивись

Під обмеження потраплять автомобілі, які не мають відповідного сертифікату щодо викидів. Також не всі привезені з Європи автомобілі зможуть пройти техогляд – в Україну часто завозять такі транспортні засоби, якими вже заборонено користуватися ЄС.

Знову ж таки, через норми викидів шкідливих речовин. Перевірятимуть шини та колеса, газобалонне обладнання, фари, системи управління та двигун.

Нагадаємо, що обов'язковий техогляд для авто скасували у 2011 році. Нині він обов'язково потрібен лише для вантажівок, автобусів, вантажопасажирських автомобілів, таксі, тракторів, комерційної та спеціалізованої техніки.

Нагадаємо, поліція звернулася з важливим проханням: не проходьте повз.

Раніше повідомлялося, "забудькуватість" може стати штрафом: українським водіям розповіли, як уникнути популярного покарання.

Також, які "мигалки" можна не пропускати на дорозі і вам за це нічого не буде: всі типи та пояснення.