Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важлива та корисна інформація щодо штрафів за порушення правил дорожнього руху в Україні. Справа в тому, що в Україні водії можуть отримати солідне покарання за порушення правил дорожнього руху, і штраф у таких питаннях відіграє ключову роль.

Однак не всі водії в курсі того, що деяких стягнень абсолютно законно можна не дотримуватись повністю.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців порталу "Твоя машина".

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Юристи нагадують, що штрафи за перевищення швидкості, порушення правил паркування, виписані внаслідок роботи автоматизованих систем, можна сплатити лише наполовину.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Така знижка діє при сплаті стягнення у 10-денний строк з дня вручення ухвали. Пропустивши це вікно можливостей, порушнику доведеться сплатити штраф у повному обсязі.

Якщо не сплатити штраф у 30-денний термін, то виконавча служба може накласти арешт на рахунки та майно боржника для стягнення заборгованості.

Також важливо нагадати той факт, що згідно із ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) на водіїв, які керують транспортними засобами з несправними габаритними ліхтарями, може бути накладений штраф у розмірі 340 гривень.

Нагадаємо, штрафів буде ще більше: для українських водіїв створять жорсткіші рамки.

Раніше повідомлялося, 11 гривень на день: українським водіям нагадали про платіж за номери, треба поспішити.

Також, водіям загрожують втратою прав на 6 місяців: навіть якщо не побачив.