Найближчим часом на українських дорогах з'являться оновлені дорожні знаки, які допоможуть краще орієнтуватися водіям та надавати більше корисної інформації.

Про це повідомив урядовець у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Дорожній знак. Фото: "Джедаї"
Дорожній знак. Фото: "Джедаї"

За його словами, йдеться не про абсолютно нові знаки, а про вдосконалення існуючих. Отже, до чотирьох типів знаків тепер можна буде додавати певні піктограми, що вказують на розташування туристичних об'єктів, спортивної інфраструктури чи пам'яток культурної спадщини.

Це стосується таких дорожніх знаків:

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще
  • 5.57 "Попередній покажчик напрямків"
  • 5.58 "Попередній покажчик напрямків"
  • 5.59 "Покажчик напряму"
  • 5.60 "Покажчик напрямків"

Наприклад, якщо поруч знаходиться стадіон, готель чи історична пам'ятка, це можна позначити відповідним малюнком на знаку. Такі вдосконалення повинні полегшити орієнтування на місцевості та сприяти розвитку туризму у регіонах.

Дорожні знаки, фото: Unian
Дорожні знаки, фото: Unian

Адже раніше на знаках зазвичай розміщувалася текстова інформація про назви населених пунктів або відстань до них. Нововведення дозволять представляти дані більш наочно та цікаво.

Нагадаємо, ціни на бензин та дизель зроблять ривок: наскільки серйозним буде подорожчання.

Як повідомляв "Знай.ua", а по голові собі постукати? Водіїв штрафують на 3200 грн за "побиття" авто

Знай.ua писав, вирішили "наварити" на авто для ЗСУ: обурливий скандал сколихнув Чернігівщину